2010. november 17., szerda

malac

A törpemalacok nagyon okos, engedelmes állatok. Az Egyesült Államokban kedvelt háziállat, de Európában is egyre többen foglalkoznak tenyésztésével, különösen Németországban és Hollandiában. Dél-Ázsiában házi és vad fajként egyaránt előfordul.
törpemalac, malac, diéta

A törpemalacot is sétáltatni kell


A törpemalacok nagyon tiszta, jólnevelt állatok, ennek ellenére nem feltétlenül kell a lakásban tartani őket. A kutyákhoz és macskákhoz hasonlóan a tágas kert a megfelelő hely számukra. Semmi esetre sem szabad őket zárt helyen tartani, mert azt nem viselik el. A kirekesztettséget sem szeretik. Szükségük van egy családra, vagyis emberekre, akik az anyai gondoskodást pótolják számukra. A törpemalacok nagyon ragaszkodó állatok.
Nagy mozgásigényűek. A törpemalacok előszeretettel rohangálnak, ugrándoznak a kertben. A lakásban tartás során a házi sertésre jellemző betegségektől szenvedhetnek, elhízhatnak.
Lakás gyanánt, a szabadban, megfelelő hely számukra egy kb. 80 cm széles-magas kutyaól, amelyet szalmával béleltünk ki, de egy kiselejtezett pléd is kiváló fekvőhely lehet. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése